Vláda rokuje so školskými odborármi, miesto rokovania nie je známe

27.11.2012 Bratislava

Bratislava 27. novembra (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) aj viacerí ministri momentálne rokujú so zástupcami školských odborov. TASR to potvrdil riaditeľ tlačového a informačného odboru na Úrade vlády SR Erik Tomáš. Miesto, kde presne rokovania prebiehajú, nie je známe. Novinári výsledky rokovania očakávajú vo vládnom hoteli Bôrik, Tomáš však toto miesto nepotvrdil.

Šéf rezortu financií Peter Kažimír (Smer-SD) dnes vyhlásil, že daňové a odvodové príjmy Slovenska budú v tomto roku pravdepodobne o 276 miliónov eur nižšie než sa predpokladalo. Vyplýva to z najnovšej analýzy Inštitútu pre finančnú politiku (IFP). Premiér označil tieto správy za úplnú katastrofu. Kvôli štrajku školských zamestnancov, ktorý prebieha už druhý deň, Fico zredukoval program dnešnej oficiálnej návštevy Rumunska, aby vytvoril priestor na rokovanie so školskými odborármi. "Povedzte mi, ako v tejto situácii máme nachádzať peniaze na vyriešenie mzdových požiadaviek," naznačil premiér.

Zamestnanci škôl sú v štrajku od pondelka (26. 11.). V tento deň vyšli do ulíc tisícky z nich, dnes zostala väčšina škôl zatvorená. Školskí odborári dnes odporučili školám, aby v štrajku pokračovali. Ich hlavnou požiadavkou je desaťpercentné zvýšenie tarifných platov pre všetkých zamestnancov školstva v budúcom roku. Vláda im ponúka platy vyššie o päť percent. To však odborári odmietli.
 

Vyberte región